TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Filozófiai és teológiai művek I.

: Filozófiai és teológiai művek I.

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Sapientia humana

Terjedelem:

460 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963389025x

tartalom:

"A kötet Anzelm életművének mintegy felét, a teológiai írások 1076-tól az 1090-es évek elejéig készült részét tartalmazza. A Monologion a teodícia lényeges kérdéseit tárgyalja, így a szerző teológiai programja összegzésének, a további írások forrásának tekinthető. A Proslogion jelentőségét sokan az első fejezetek úgynevezett "ontológiai istenérvében" keresték; a nevezetes argumentum most a teljes mű kontextusában olvasható. A Proslogiont követő vita - melynek szövege szintén helyet kapott a kötetben - Anzelmet az Istenről szóló beszéd, a valódi thelogia lehetőségének kutatása felé fordította; dialógusai (A nyelvészetről, Az igazságról, Az akarat szabadságáról és A Sátán bukásáról) az ezzel kapcsolatos nyelvelméleti kérdésekre keresik a választ. A szöveget kísérő jegyzetek és a bevezető tanulmányok segítenek elhelyezni Anzelm életművét a 11-12. század szellemi közegében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!