TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Filozófiai istentan

: Filozófiai istentan

Kiadás:

Bécs; Budapest; München, 1996

Kiadó:

Mérleg - Távlatok

Kategóriák:

Filozófia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Filozófiai Tanfolyam

Terjedelem:

167 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638020059

tartalom:

"1980-ban a Teológiai Kiskönyvtár (TKK) című sorozat II/1. füzeteként megírtam az "Isten léte és mivolta" című tanulmányt. Ennek a szövegnek átdolgozott, részben bővített, részben rövidített német változata volt a Philosophische Gotteslehre, mely a Kohlhammer Kiadó által gondozott Grundkurs Philosophie 5. köteteként első kiadásban 1983-ban, második kiadásban pedig 1994-ben jelent meg. A jelen kötet szövege nagyrészt azonos az "Isten léte és mivolta" szövegével, de ezt a szöveget néhány egészen kis változtatás mellett három helyen bővítettem. Némileg másképpen fogalmaztam meg a feltétlen valóság megtapasztalására vonatkozó gondolatmenetet, továbbá ötödik istenérvként hozzávettem a Szent Anzelm-féle istenérvet, és lényegesen bővebben tárgyaltam az Isten tulajdonságait. Újak ezenkívül az irodalmi utalások."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!