TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Freud vagy egy illúzió eredete

: Freud vagy egy illúzió eredete

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Hungária Könykiadó

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

108 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ez a tanulmány nemcsak a freudizmusról és nemcsak a lélektanról szól. A freudizmus át- meg átitatja a polgári-eklektikus gondolkodást, felszívodott a polgári világ íróinak (s nem csupán azoknak!) világnézetében és életérzésében és olyan nagy tekintélyre tett szert nem egykönnyen átlátható terminológiai elködösítésével, hogy még sok, különben demokratikus gondolkodású és magát marxistának valló értelmiségi is sokkal több freudi tételt fogad el szakszempontból megtámadhatatlannak, mint amennyi akár az immanens kritika, akár a marxista-leninista bírálat fényénél elfogadható. [...] A freudizmus marxista bírálata tehát szükségképp felvet és megvizsgál sok olyan kérdést, amelynek megvizsgálatlan volta megnehezíti sok értelmiséginek, sok tudósnak és művésznek is, hogy kikecmeregjen a polgári ideológia ártalmas mesevilágából."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!