TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Gyökerek

: Gyökerek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Szovjetunió Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérleg

Terjedelem:

105 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630750147

tartalom:

Vaszilij Szeljunyin több mint hatvanévesen lett a szovjet „új nemzedék”, a reformgondolkodás kiemelkedő alakja. 1927-ben, egy Kirov közeli faluban, pazasztszülők gyermekeként született. Tanítóképzőbe járt, de nem fejezhette be, 1945-ben behívták katonának. Miután leszerelt, 1947-től 1949-ig a szibériai Barnaulban dolgozott elektrotechnikusként. 1949-ben felvették a Moszkvai Lomonoszov Egyetem újságírói szakára. Csaknem harminc éve dolgozik a központi sajtóban – jó néhány lapban rendszeresen jelennek meg gazdasági elemzései. Időközben közgazdász diplomát szerzett. Nem párttag, és saját bevallása szerint megvan az a ritka lehetősége, hogy azt írhatja, amit gondol. Persze korántsem minden írása jelenhetett meg, de így is napvilágot látott már mintegy ezer cikke és két tucat könyve. A magyar olvasó a Figyelőben találkozhatott néhány írásával, egy G. Hanyinnal közösen írt tanulmányát – A hamis szám-ot – pedig a Magvető adta ki 1988-ban megjelent válogatásában (Reformgondolkodók szovjet irodalmi műhelyekben). Jelentek meg cikkei többek között az Egyesült Államokban, Angliában, Franciaországban is. Mint a Gyökerek-ből is kiderül, Szeljunyin már régóta szimpátiával figyeli a magyarországi változásokat, járt is nálunk, találkozott például Nyers Rezsővel, és cikket írt a magyar reformról, ez azonban annak idején nem jelenhetett meg. Mindig a legfontosabb problémák izgatják, most például a nemzetiségi kérdés. A peresztrojka történetének megírását tervezi – „annak minden vívmányával és keserves hibájával együtt.”

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!