TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Machiavelli öröksége

Machiavelli öröksége

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Hungarovox

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

101 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639292036

tartalom:

˝Vajon hogyan lett Niccoló Machiavelliből, az olasz reneszánsz egyik legnagyobb és legsokoldalúbb klasszikusából "a cél szentesíti az eszközt" elvét hirdető, a politikai erkölcstelenséget, kriminalitást igazoló machiavellizmus akaratlan névadója? Hogyan torzult ez a különös géniusz a századok során "a legkevésbé megértett és legtöbbet rágalmazott emberré, akiről csak tud a történelem"? Ezekre a kérdésekre válaszol a Madarász Imre által összeállított kötet. A benne foglalt öt tanulmány négy szerzője, tudós egyetemi tanárok,neves italianisták - Ördögh Éva, Giancarlo Cogoi, Kaposi Márton és Madarász Imre - Machiavelli viharos és ellentmondásos utóéletét, hatástörténetét vizsgálják, az értelmezések és félreértelmezések történetét, különös figyelemmel a modern Machiavelli-kép kialakulására a felvilágosodás és a romantika korában, Itáliában és Magyarországon, de foglalkozva a huszadik századi interpretációkkal, sőt kitekintve a legújabb magyar szakirodalomra is. A Machiavelli öröksége hasznos, nehezen nélkülözhető könyv mindazoknak, akik az olasz irodalommal, a politikai gondolkodás történetével s általában az európai eszmetörténettel foglalkoznak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!