TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Az abszolút zérus fok

: Az abszolút zérus fok

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

294 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632812387

tartalom:

"Kurt Mendelssohn berlini születésű fizikus. Hazájában olyan nagyságoktól tanulta a fizikát, mint Nernst, Planck, Einstein, Schrödinger. 1933-től Oxfordban dolgozott, ő cseppfolyósított először héliumot Angliában. Munkássága egybeesik az alacsony hőmérsékletek fizikája történetének legjelentősebb szakaszával. A fizika törvényei szerint az abszolút zérus hőmérsékletet sohasem lehet elérni, de elvileg bármennyire meg lehet közelíteni. Louis Cailletet oxigéncseppfolyósításával 1877-ben elindított egy folyamatot, egy versenyt az egyre alacsonyabb hőmérsékletek eléréséért, melybe aztán a világ számos laboratóriuma bekapcsolódott. Amikor Kamerlingh-Onnes Leidenben a héliumot is cseppfolyósította, egy pillanatra úgy tűnt, hogy a verseny véget ért. Néhány hónappal a halála után azonban máris egy új hűtési módszert gondoltak ki, amely először az elektronok, aztán pedig az atommagok mágneses momentumait rendezte. Az utóbbi években az abszolút zérust néhány milliomod foknyira közelítették meg. Ugyancsak izgalmasak a könyvnek azok a fejezetei, amelyek a súrlódásos és az elektromos ellenállás teljes eltűnéséről szólnak. Ezek az abszurd jelenségek az abszolút zérus fok közelében figyelhetők meg és amellett, hogy jó néhány merőben új fogalommal gazdagították a fizikát, hamarosan egy új technológia kialakulásához is vezettek. A szerző e technológia látványos fejlődéséről is áttekintést ad."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!