Az „Élelmiszeripari műveletek” diszciplína tananyagának korszerűsítése során az egyik lényeges – koncepcionálisan is új – kezdeményezésünk volt az „Élelmiszeripari műveletek alapjai” című féléves tárgykör kidolgozása és bevezetése, amely a szóban forgó tantárgy indításaként épül be a tananyagba.
Tanszékünk sok éves tapasztalata szerint a hallgatóságnak jelentős gondot okozott a „Művelettan” kellő mélységű elsajátítása, részben a tantárgyi programok felépítésének-és kapcsolódásainak hiányosságai miatt. Az amúgy is szűkös óraszám-keretek mellett a „Művelettan”-ban kellett tárgyalni például alapvető fizikai alapfogalmakat (kiemelten is az áramlástan és a termodinamika szakterületéről); ha pedig e fogalmakat az oktató ismertnek tételezte fel, akkor a hallgatóság nagyobb része számára az előadások követhetetlenek voltak. Közismertek Egyetemünkön a korábbi évek ilyen értelmű problémái. Az „Élelmiszeripari műveletek alapjai” tárgyú félév anyaga – a lehetőségek szerint – e nehézséget szándékozik mérsékelni.
TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Horváth Imre: Az élelmiszeripari műveletek alapjai
Kiadás:
Budapest, 1990
Kiadó:
Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Kategóriák:
Terjedelem:
317 p.
Kötésmód:
nyl