A Fizika-Művelettani Tanszéken az utóbbi években jelentős előrelépést tettünk az Élelmiszeripari Műveletek diszciplína új tananyagainak (tankönyv és példatár) kidolgozásában. Ily módon az oktatói kollektíva alapvetően hozzájárult azoknak a jogos hallgatói igényeknek a kielégítéséhez, amelyek már régóta felmerültek.
Az említett tananyagok – jellegükből adódóan – nem tartalmaznak részletes adatsorokat és numerikus segédleteket, amelyek egyébként rendkívül fontosak hallgatóink gyakorlati munkájához, a mérnöki számításokhoz Ezt kívánjuk pótolni a jelen kiadvánnyal, amely jellegét tekintve oktatási segédanyag. E jegyzet összeállítói nem törekedhettek arra, hogy csupán tanszéki, vagy akár hazai alapadatokra támaszkodjanak, mivel az ilyen irányú számszerű információk a magyar nyelvű szakirodalomban viszonylag szerény mértékben állnak rendelkezésre. Ezért azt az utat követtük, hogy a hazai és a nemzetközi szakirodalom felhasználásával – célszerű szelekcióval – állítottunk össze táblázatos és grafikus segédleteket, amelyekről úgy véljük, hogy célszerűen hasznosíthatók lesznek hallgatóink munkája során.
TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Hidegkuti Gyula, Horváth Imre: Élelmiszerek fizikai és fiziko-kémiai állandói
Kiadás:
Budapest, 1989
Kiadó:
Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Kategóriák:
Terjedelem:
232 p.
Kötésmód:
nyl