TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Szilárdságtan II.

: Szilárdságtan II.

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Statikai tanulmányaink során láttuk, hogy a testre ható külső erők a test belsejében erőket - belső erőket - ébresztenek. A rúd alakú test keresztmetszeteinek nem egy pontján, hanem annak minden felületrészecskéjén elosztva működnek. A belső erőknek a keresztmetszet felületegységére jutó részét feszültségnek nevezzük. A statikában az erőrendszerek hatásának kitett testet tökéletesen merevnek tételeztük fel, tehát olyannak, mely a külső erők hatására alakját nem változtatja. A tapasztalat azt mutatja, hogy a testek külső erő hatására alakváltozást szenvednek. A szilárdságtan feladata a külső erők hatására keletkező feszültségek és alakváltozások összefüggéseinek és törvényszerűségeinek vizsgálata.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!