"Az üzemben és laboratóriumban működő vegyészek, mérnökök és technikusok nélkülözhetetlen segédkönyve. Első része matematikai, fizikai, fizikai-kémiai táblázatokat, köztük rádiókémiai táblázatokat, képleteket és definíciókat tartalmaz.
A második részben több ezer elem és vegyület fizikai és kémiai sajátságai, hőtani, termodinamikai, elektrokémiai tulajdonságai, oldhatóságuk, gőznyomásuk, viszkozitásuk stb. adatai találhatók.
A szerkezeti anyagok táblázatos ismertetése és analitikai táblázatok közlése után a vegyiparban alkalmazott legfontosabb műveletekkel, majd a legáltalánosabb vegyipari folyamatokkal foglalkozik. E két rész nemcsak adatokat, ábrákat és táblázatokat, de szerkesztési, számítási példákat is tartalmaz, figyelembe véve az üzemi gyakorlatban előforduló méretezési, kapacitás-kihasználási és gazdaságossági szempontokat.
Tömör összefoglalásban tárgyalja a könyv az egészségvédelmi és balesetelhárítási követelményeket.
A 3. kiadás bővült az automatizálás terén elért újabb eredményekkel, a matematikai módszerek vegyipari alkalmazásának ismertetésével."
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Preisich Miklós: Vegyészek zsebkönyve
Kiadás:
Budapest, 1963
Kiadó:
Kategóriák:
Fizika Kémia Lexikon Matematika
Terjedelem:
1118 p.
Kötésmód:
egészvászon
tartalom:
leírás:
A kötet alja ázott, foltos.