"Minden vegyipari művelettel kapcsolatban alapvető kérdés, hogy mennyi energia szükséges a megvalósításhoz. A könyv célja a fontosabb vegyipari műveleti egységek energetikai elemzése, energetikai hatásfokának és entrópiahatásfokának kiszámítása. Az energetikai alapismeretek (tömeg-, komponens-, impulzus-, energia- és entrópiamérlegek, energiaszükséglet, hatásfokok) összefoglalása után a szerző ilyen szempontból vizsgálja a legfontosabb szeparációs műveleteket: a desztillálást, az abszorpciót, az adszorpciót és az extrahálást. Megvizsgálja, hol keletkeznek irreverzibilitások ezekben a műveleti egységekben, hogyan lehet azok leküzdésével, csökkentésével a műveleteken energetikailag javítani. Vizsgálja az említett vegyipari műveletekben végbemenő transzportfolyamatokat és azok intenzifikálásának lehetőségeit."
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Szolcsányi Pál: Vegyipari műveleti egységek energetikai analízise
Kiadás:
Budapest, 1972
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
351 p.
Kötésmód:
egészvászon