TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Vegyipari művelettani alapismeretek

, : Vegyipari művelettani alapismeretek

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Fizika Ipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1040 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631953157

tartalom:

A vegyipari műveletek, vagyis az egymástól függetlenül létező vegyipari és rokonipari eljárásokban előforduló azonos vagy hasonló rendeltetésű készülékek, berendezések elemzése és ismertetése a könyv tárgyalásának kitüntetett szempontja. A főbb témakörök: művelettani és áramlástani alapfogalmak, transzportfolyamatok, mérlegegyenletek, hasonlóságelmélet hidrodinamikai műveletek, hőtani műveletek és anyagátadási műveletek. A könyv, felépítése a vegyészmérnöki tudomány történeti kialakulásával összhangban rendszerszemléletű, ami lehetővé teszi a műveletek egységes tárgyalását, továbbá a klasszikus ismeretek mellett az új konstrukciós és méretezési alapelvek, valamint a legutóbbi két évtized fejlődését tükröző eredmények ismertetését. A könyv elsősorban a vegyészmérnöki, biomérnöki, környezetmérnöki, élelmiszermérnöki, vegyipari gépészmérnöki, műszaki-menedzser és rokon tanulmányokat folytató graduális és prosztgraduális egyetemi hallgatók számára íródott, de a szerzők arra is törekedtek, hogy jól használható legyen a gyakorlatban dolgozó tervező, fejlesztő, üzemeltető és kutató szakemberek kézikönyveként is. A szakkönyv olyan mérnökök számára is ajánlott, akik már bizonyos gyakorlattal rendelkeznek és szeretnék a fejlődésben lévő ipar problémáit átfogó módon látni, a modern folyóiratok és könyvek nagy igényű közleményeit megérteni, felhasználni és alkotó módon továbbfejleszteni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!