A vegyipari műveletek, vagyis az egymástól függetlenül létező vegyipari és rokonipari eljárásokban előforduló azonos vagy hasonló rendeltetésű készülékek, berendezések elemzése és ismertetése a könyv tárgyalásának kitüntetett szempontja. A főbb témakörök: művelettani és áramlástani alapfogalmak, transzportfolyamatok, mérlegegyenletek, hasonlóságelmélet hidrodinamikai műveletek, hőtani műveletek és anyagátadási műveletek. A könyv, felépítése a vegyészmérnöki tudomány történeti kialakulásával összhangban rendszerszemléletű, ami lehetővé teszi a műveletek egységes tárgyalását, továbbá a klasszikus ismeretek mellett az új konstrukciós és méretezési alapelvek, valamint a legutóbbi két évtized fejlődését tükröző eredmények ismertetését. A könyv elsősorban a vegyészmérnöki, biomérnöki, környezetmérnöki, élelmiszermérnöki, vegyipari gépészmérnöki, műszaki-menedzser és rokon tanulmányokat folytató graduális és prosztgraduális egyetemi hallgatók számára íródott, de a szerzők arra is törekedtek, hogy jól használható legyen a gyakorlatban dolgozó tervező, fejlesztő, üzemeltető és kutató szakemberek kézikönyveként is. A szakkönyv olyan mérnökök számára is ajánlott, akik már bizonyos gyakorlattal rendelkeznek és szeretnék a fejlődésben lévő ipar problémáit átfogó módon látni, a modern folyóiratok és könyvek nagy igényű közleményeit megérteni, felhasználni és alkotó módon továbbfejleszteni.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
Fábry György, Fonyó Zsolt: Vegyipari művelettani alapismeretek
Kiadás:
Budapest, 2004
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
1040 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9631953157
tartalom:
leírás:
Kötése meglazult.
Fábry György dedikációjával.