ANTIK-VARIA / Folyóirat-napilap kategória termékei
A Társadalmi Muzeum Szemléje IV. évfolyam

A Társadalmi Muzeum Szemléje IV. évfolyam

Kiadás:

Budapest, 1912

Kiadó:

Társadalmi Muzeum

Kategóriák:

Folyóirat-napilap Szociológia Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

XV. p., 632 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Társadalmi Múzeumot elsősorban a századfordulón mind erőteljesebbé váló szociális gondolkodás hívta életre. A gyűjtemény, akárcsak az idővel belőle kinőtt Társadalom Egészségügyi Intézet alapját az 1900-as párizsi világkiállításra egybegyűjtött, betegségmegelőzési, szociálpolitikai, munkásvédelmi tárgyú magyar anyag adta. A múzeumot a kereskedelemügyi miniszter alapította: kezdetben a Ferenciek terén, a Király Bazárban kapott helyet, majd az intézettel együtt átköltözött az Eötvös utca 3.-ba, ahol előbb három, később - az emeletráépítés után - öt szintet foglalt el. A rendkívül kifejező Népegészségügyi Múzeum nevet 1919-ben kapta az intézmény. A ránk maradt dokumentumokból megtudható, hogy a kiállítások délelőttönként két-három órán át díjtalanul voltak látogathatók. Az intézet témabeosztása a tárlatok tematikáját is megszabta. Hell Lajos 1939-ben kiadott kalauzában, a Budapest képes lexikonában fel is sorolja az intézet osztályait: általános higiénia, fajegészségtan, csecsemő-, anya- és gyermekvédelem, fertőző betegségek, tuberkulózis, nemi betegségek, alkoholizmus, orvosi történelem, társadalombiztosítás, nép- és munkásjólét, közjótékonyság, iparhigiénia és gyógyintézetek." N. Kósa Judit: Az élő múzeum halála

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!