SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A sziget

: A sziget

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

613 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630745836

tartalom:

"A kitűnő Goncourt-díjas francia író nem ismeretlen a magyar olvasó előtt. Két regénye (Mesterségem a halál és Két nap az élet) már megjelent és sikert aratott nálunk is. Legújabb műve, amely 1962-ben Párizsban elnyerte a "Testvériség-díj"-at az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere volt Franciaországban. Az író ezúttal kalandregényt írt. A távolabbi történelmi múltba nyúl vissza, s a regény megírásához egy XVIII. századi megtörtént eset, a Bounty nevű angol hajón lezajlott véres lázadás adta az ihletet. Merle azonban nem történelmi regényt írt, a históriai tényt csak ürügyül használta fel, egyébként nagyszerű képzeletére bízta magát, és a cselekményt kedvére alakította. A messzi óceániai szigeten lezajló színes és izgalmas történet egy pillanatra sem lankad, az olvasó a szó szoros értelmében nem tudja letenni a könyvet: a cselekményt olyan epikai sodrás jellemzi, mint a legjobb Dumas- vagy Jókai-műveket. Ám ugyanakkor, amikor az ifjú vagy felnőtt, a kezdő vagy az ínyenc olvasót mindvégig leköti az önkéntes angol hajótöröttek és a nyíltszívű, de önérzetes tahitiak küzdelme, és elbűvöli a déltengeri szigeten lejátszódó új robinsonáda, az író remek jellemábrázoló ereje, a tragikus jeleneteket is olykor kedélyesre fűszerező humora - nemcsak maga a színes, izgalmas kaland szórakoztatja, hanem elejétől végig megrázza az író mondanivalója is. A sziget ugyanis nemcsak egyszerűen lendületes kalandregény, hanem egyszersmind olyan nagyigényű alkotás, amely rávilágít a faji előítélet szörnyű következményeire, s egyúttal felveti a háború és a béke, a szabadság és a rabság, az egyéni és a társadalmi boldogság nagy kérdéseit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
Hasonló termékek:
Madrapur
Madrapur Robert Merle
1 000 Ft 500 Ft
Majomábécé
Majomábécé Robert Merle
1 200 Ft 600 Ft
Állati elmék
Állati elmék Robert Merle
600 Ft 300 Ft
Állati elmék
Állati elmék Robert Merle
700 Ft 350 Ft
Védett férfiak
Védett férfiak Robert Merle
800 Ft 400 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!