SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az ördög és a Jóisten

: Az ördög és a Jóisten

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

196 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Sartre gazdag és változatos színműírói termelésben kiemelkedő helyet foglal el - ha ugyan nem csúcsa eddigi alkotásainak - Az Ördög és a Jóisten. Az emberi lét alapvető problémáját feszegeti, a Jó és a Rossz kérdését, avagy - a történelmi események konkrét problematikájának nyelvén - a forradalmi cselekvés erkölcsiségének kérdését. S ha a dráma cselekménye régmúlt századokba, az újkor hajnalára, a német vallás- és parasztháborúk bonyolult, zaklatott korába vezet is, ha a kérdésfelvetés elvont filozófiának látszik is, mégis aktuális és konkrét mind a probléma, mind a megoldás: az egyének, akiknek cselekvését az író vizsgálja, önmaguk és Sartre egzisztencialista filozófiája ellenére sem képviselnek osztályoktól független egyéniségeket és semmiféle elvont, történelmi helyzet fölött álló Jót vagy Rosszat; mélyen osztályukba ágyazódnak, s nem tehetnek másként, csak ahogy az osztályérdekek parancsolják. Sartre e műve rendkívüli erejű dráma: a színpadi helyzetek drámai kiélezettségével, az elvont eszmék és a konkrét cselekvés remek egybeötvözésével, hőseinek életszerű jellemzésével s nem utolsósorban nemes veretű nyelvezetével magasan kiemelkedik a mai nyugati színpadi termésből.

leírás:

Az előző tulajdonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!