SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Candide avagy az optimizmus

: Candide avagy az optimizmus

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Francia nyelv

Nyelv:

Francia, Magyar

Sorozat:

Kétnyelvű Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

E kis bevezetőnek nem lehet célja Voltaire-t méltatni. Minden méltatásnál többet mond, hogy a Candide csak a felszabdulás óta öt kiadásban, közel százezer példányban került a magyar olvasók kezébe. E kétszáz éves kis regény szikrázó szellemességével, vitriolos gúnyjával, az igazságtalanságok és embertelenségek, a hazugság, képmutatás, ostobaság, bárgyú kincstári optimizmus elleni szenvedélyes felháborodásával ma is eleven. Remekmű a Candide, nemcsak tartalmi elemei miatt, hanem nyelve és stílusa révén is. Amikor a kiadó e sorozat számára olyan abszolút irodalmi értékű francia művet keresett, amely kristálytiszta nyelvezetű, s mégis mentes minden keresettségtől, friss, eleven stílusú, de könnyű is, tehát kitűnően alkalmas arra, hogy franciául tanulóknak segédkönyvül szolgáljon, önként és elsőnek kínálkozott a Candide, amely e két évszázad alatt nyelvileg sem avult el, stílusában sem kopott meg.

leírás:

Kétnyelvű.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!