SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Colas Breugnon

: Colas Breugnon

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Halhatatlan Könyvek

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Burgundia hegyek övezte, termékeny lapályán kemény a tél, forró a nyár, és gazdagosn fizet az anyaföld, dombjain Franciaország legjobb szőlője terem, pincéiben Franciaország legjobb bora érik. Itt született Romain Rolland, a nagy író és még nagyobb ember, a "világ lelkiismerete", és itt született Rolland legszeretetreméltóbb teremtménye, Colas Breugnon is, harmadfélszáz évvel korábban, mint alkotója. Szerencsés csillagzat alatt! Mert Colas, ez az öregedő, kopaszodó, pocakosodó vén kujon, ez a nagyevős, nagyivó, szoknyavadász kujtorgó - egyébiránt becsületes asztalosmester, öt fiú és egy lány apja -, bölcs és boldog ember. Pedig mi minden nem éri hosszú és gazdag életében! Csak a háza hatszor ég le a feje fölül, s hetedszerre úgy, hogy fel se építheti többé: csúfos végre jutnak vagy a tűz martalékává lesznek remekbe készült szobrai, bútorai, öreg korára a más kenyerére szorul - és mégis: a világirodalomban alig akad derűsebb, szívet melengetőbb, vidámabb történet, mint Colas hányatott életének regénye, s alig akad elbűvölőbb, megejtőbb regényhős, mint Colas, a pogány életöröm, józan bátorság, derűs emberség e vígkedvű, bővérű, örökifjú - sőt, halhatatlan! - apostola.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!