SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Jerome szerelme északon

: Jerome szerelme északon

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vidám Könyvek

Terjedelem:

296 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az, amire a könyv címe utal, hogy a 60-ik északi szélességi fok alatt másképpen szeretnek, mint a 45-ik fok alatt, magyarul úgy hangzik, hogy ahány ház, annyi szokás. Meséje annyi, hogy Jérôme, francia színműíró, halálosan beleszeret egy norvég leányba, Uni Hansenbe, eljegyzi, aztán elhagyja, mert megtudja tőle, hogy már nem ártatlan. A regény voltaképpeni érdekessége a norvég társadalom rajza a francia Jérôme retináján, a nők szerelmi élete: a menyasszonyok házas viszonyban élnek vőlegényeikkel, a házas nők tetszés szerint elég gyakran váltogatják férjeiket; a szerető, a házasságtörés, a szerelmi hazugság fogalmát nem ismerik: szükségtelen is, hiszen a szerelem minden lehetőségét törvényes formába öltöztették már s az érzelmek bonyolultságának teljes kizárásával eljutottak odáig, hogy szeretni valakit nem sokban különbözik attól a nyájas gesztustól, mellyel felebarátaikat cigarettával kínálgatják. Ezek az érdekes ethnográfiai adatok - legalább is általánosításukban - egyrészt megerősítésre szorulnak, másrészt az irodalmi reportage területéhez tartoznak. Érdekességük belletrisztikai érvényesítését nem lehet egészen fair játéknak tekinteni." Nyugat 1928.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
Hasonló termékek:
Processzusok
Processzusok Molnár Miklós
500 Ft 275 Ft
Menny-kő
Menny-kő Jaan Kross
500 Ft 275 Ft
A jósnő
A jósnő Donován Mária
500 Ft 275 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!