SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Keraban, a vasfejű

: Keraban, a vasfejű

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Unikornis Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Jules Verne összes művei

Terjedelem:

370 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A mű tulajdonképpen a 80 nap alatt a Föld körül testvérregénye is lehetne, hiszen hasonlóan izgalmas útikalandok tarkítják a történetet. Szép tájleírások, humoros jelenetek váltakoznak benne. A történetben megjelenik némi politikai szatíra is, rámutatva a 19. századi, éppen málladozó török birodalom rettentő elmaradott állapotára. A makacs - vasfejű - Keraban ugyanis Isztambulból Kisázsiába akar hazatérni, viszont megtagadja a csónakokra kivetett - csekély összegű - adó kifizetését. Így elhatározza, hogy megkerüli a teljes Fekete-tengert. A hatalmas utat kocsin teszi meg, mert a vasutat gyűlöli, a hajózás pedig ártalmas az egészségére. A konzervatív török dohánykeresekedő különböző kalamajkákba keveredik az út során ugyanúgy, mint Phileas Fogg. A regény végén Keraban teljesen váratlan módon a Boszporusz felett kel át Kisázsiába. A mű kronológiája ténylegesen behatárolható, 1882. augusztus 16-tól szeptember 30-ig le is zajlik a cselekmény.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!