SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Mallarmé költeményei

: Mallarmé költeményei

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

152 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Először jelenik meg magyar nyelven a múlt századi francia szimbolista költészet egyik legnagyobb hatású, de kortársai közül nálunk legkevésbé ismert egyéniségének, Stéphane Mallarménak költői életműve. Tömör és tiszta versei a nehéz korba élő magányos ember tehetetlenségéről és félelmeiről vallanak, szemérmesen, zárkózottan, de mindig őszintén. Magányosságáért, elesettségéért korát teszi felelőssé: „A költő esete társadalmunkban, mely nem ad neki lehetőséget, hogy éljen, az olyan ember esete, aki elszigetelődik, hogy síremlékét faraghassa. ” Mallarmé költeményeinek Weöres Sándor méltó tolmácsolója: fordításai az eredetivel rokon ihletésű, hűséges és nagy igényű munka. A prózaversek fordítója Dobossy László értékes tanulmánnyal és gazdag jegyzetanyaggal tette teljesebbé kötetünket, amely – a zsengék, alkalmi versek és töredékes kísérletek kivételével – Mallarmé összes versét és próza versét tartalmazza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!