SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Pásztorének. Négy kisregény

: Pásztorének. Négy kisregény

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

425 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A száz éve született és az alig húsz éve halott André Gide-et méltán sorolhatjuk a századforduló francia irodalmának nyugtalan keresői és eredeti kísérletezői közé. Sokoldalú alkotó volt: költő, elbeszélő, drámaíró, remek útirajzok és emlékiratok szerzője, kiváló kritikus és számos nagy folyóirat, köztük a francia irodalmi életet és egy egész írónemzedéket formáló, irányító Nouvelle Revue Francaise egyik alapítója. A merész újító és moralista a korforduló válságaiban új értéket keres, és fő kérdése voltaképp az: hogyan is kellene élni az embernek? Korai műveiben, így e kötet négy kis remekművében az ember egyéniségfejlődését gátló korlátok lerombolását hirdeti, de paradox módon megmarad vallásos-morális igénye. A Meztelen a teljesebb életre való vágyat s egyszersmind a gátlástalan életigenlés csődjét, a Mennyország kapuja az értelmetlen önfeláldozásét ábrázolja. A Pásztorének a tragikus öncsalás, Isabelle pedig a szabadsággal való élni nem tudás drámája. Mindegyik ragyogó példája az egyvonalú, tiszta felépítésű, gondolat- és érzelemgazdag lélektani regénynek. E költői parabolákban úgy elemez egy-egy sorsot, magatartást, szenvedélyt az író, hogy közben föllebbenti a fátylat a francia vidéki élet egy-egy homályos szögletéről, bonyolult rejtelmeiről és sajátos figuráiról. A tömör életképek már-már tragikus keserűségét az író tudatos és magasrendű művészete, bujkáló iróniája és árnyalatosan érzékletes stílusa enyhíti és itatja át a költészet varázsával.

leírás:

Az előző tulajdonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!