SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Rettenetes gyerekek ; Rettenetes szülők

: Rettenetes gyerekek ; Rettenetes szülők

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

204 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Cocteau, századunk egyik legsokoldalúbb, legnyughatatlanabb szelleme, részt vett korának minden jelentős irodalmi áramlatában, írt verset, regényt, tanulmányt, de színművet is, forgatókönyvet is, festett templomfreskót, nyakkendőt és zsebkendőt, fenegyerek volt és akadémikus, zsonglőr és művész, akrobata és költő, a "francia szellem mágusa", de az utókor és öröklét színe előtt valószínűleg eslősorban költő marad, a modern szerelem tiszta hangú énekese. Kötetünkben két világhírű művét adjuk: a Rettenetes gyerekek című regényét (korábbi kiadásokban: Vásott kölykök) és a Rettenetes szülők című színművét. A címek megfelelése tartalmi-hangulati megfelelésre utal. A rettenetes gyerekek és a rettenetes szülők egyaránt az élet racionális törvényeivel szegülnek szembe, konokul, végzetesen, s Paul és Elisabeth, a gyerekek, éppúgy életükkel fizetnek a konok ellenszegülésért, mint Yvonne, a Rettenetes szülők-nek az Oidiposz-monda e modern, és a tragikus végkifejlet ellenére meglepően könnyed változatának anya főhőse."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!