SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Szemközt a halállal

: Szemközt a halállal

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1923

Kiadó:

Magyar Kultúra

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

160 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Részlet a könyvből:

Hadd jegyezzem fel emlékeimet, mielőtt feledésbe merülnének. Meglehetősen kevés a ráérő időm, amióta a hadikórházzá átalakított Saint-Guillaume-utcai klinikán dolgozom. Negyven ágyam van... persze valamennyi állandóan elfoglalva. S hozzá még milyen rettenetes sebesülések! Csak ketten vagyunk orvosok az egész osztályon. A tanár csupán reggelenként jön be műtétre, délután épen csak hogy beszól egy pillanatra, körülnéz, hogy rendben van-e minden, azután magamra maradok avval a szerencsétlen másodéves medikussal, akire még egy egyszerű morfium-injekciót sem mernék nyugodt lelkiismerettel rábízni. Már a kilencedik hónapot töltöm itt: augusztus, szeptember, október, november, december, január, február, március, április: igen, kilenc hónapja, hogy bár béna a lában, harctéri szolgálatra jelentkeztem. Oly jól emlékszem még arra a ragyogó, napsütéses délutánra, - mily iróniája a sorsnak: soha annyi napsugár és verőfény, mint épen ezen a szomorú nyáron, 1914 nyarán - amikor beállítottam az én kedves, régi professzoromhoz, Ortégue Mihály tanárhoz, aki megígérte, hogy eljár az ügyemben.
- Nem igen fog sikerülni, kedves barátom - szólt hozzám sajnálkozva. - Nem használhatnak téged a fronton. De azért ne búsulj; gondoskodtam mindenről. Hadikórházat rendezek be a klinikámon. Te már Beaujonban is a jobbkezem voltál. Igaz, hogy azóta kissé elhanyagoltad a sebészetet, de talán mégis kibékülsz megint vele.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!