SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Veszélyes örökség

: Veszélyes örökség

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

289 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A regény egyik szála egy mesebeli üvegpalotába vezet: ott él egy kislány. Gyöngéd, törékeny szépség, csupa báj és ártatlanság, szelídség és szeretet. Mosolygós öregurak nevelik bölcs szóval, türelemmel, s ő évről évre gyarapszik erényben Isten és emberek előtt. A regény másik szála pedig egy behemót nagy emberhez vezet, aki ha megindul a föld is reng lépte alatt, s amit megmarkol, többé el nem ereszti. Most egy örökség felé nyújtja ki a kezét - a tündér és a szörny, Ariel és Caliban összecsap. Ám - hihetetlen - ezúttal a Jó győz, illő megpróbáltatások múltán igazság szolgáltatik a kisemmizett árvalánynak és hű szerelmesének, a fiatal grófnak. Ebből a három szálból, a kapzsiság, a meghurcolt ártatlanság és a tiszta, eszményi szerelem szálából szőtte történetét Balzac, belévonva ezzel a regényt az Emberi Színjáték-ba. "Ursule Mirouet Eugénie Grandet szerencsés nővére" - jelentette ki egy levelében. Tegyük hozzá: nemcsak Eugénie Grandet-e, hanem Pierrette-é is, sőt Birotteau abbéé és Pons bácsié is. A pénz áldozatai ők mindannyian, Ursule-t azonban kimenti Balzac az érdekek malomkövei közül - kimenti, ha csodával határos módon is. Igan, majdnem a csodához kell nyúlnia, hogy igazságot tehessen, s megmentse hősét a pénzéhes, zsákmányra leső rokonok karmai közül. A vagyonéhség meztelenre vetkőztetett, remek figurái járják előttünk ördögi táncukat! Kitűnő társadalomrajz, eleven, pergő események, pompás alakok, drámaian hatásos jelenetek jellemzői e regénynek. Végezetül, hogy ismét a meséhez kanyarodjunk vissza, a lélekben fiataloké e könyv. Ők élvezik majd igazán a megkapó báját és értik meg egészséges tanulságait

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!