SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Viva Castro

: Viva Castro

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Dél-Amerika történelme

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A szerző a francia ellenállási mozgalom egykori harcosa, mint minden igazi riporter, egy kicsit kalandor is. Napalm-zápor, tűzeső hull a kubai hegyekre, egy véres összecsapás valószínűtlen jelenetei rázzák meg az Antillák pálmaékes gyöngyét, reng a föld Batista lakkcsizmás pribékjei alatt, mert a tisztesség és szabadság lovagjai, Fidel Castro felkelői szembeszálltak a korrupció és az önkény bicskáslegényeivel. Még nem ütött győzelmük órája, tombol a harc a szigeten, Kuba már nem hetyke turisták biztonságos csillogó paradicsoma, ám ez Lanzmannt nem zavarja. Ez a sietős újságíró minden veszéllyel dacolva merészkedik be a válságos pillanatokat élő senkiföldjére, hogy kilesse a kubai janicsárok végnapjait, és felkutassa a felkelők hegyi szállásait. Csakis személyes tapasztalatai alapján, apróságaiban ragadja meg a hely és idő fontos mozzanatait, s a franciás könnyedséggel, helyenként ellenállhatatlan iróniával papírra vetett színes riportok - melyek valamiképpen Egon Erwin Kisch sziporkázó szellemét idézik - egy erőteljes haladó világnézetű egyéniséggel gazdagítják ezt a kevés klasszikussal dicsekvő, népszerű műfajt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!