TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
A nemzetiségi kérdés Franciaországban

: A nemzetiségi kérdés Franciaországban

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története Nemzetiségi kérdés Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630921558

tartalom:

˝A könyv címe tulajdonképpen kérdés is lehetne: vannak-e egyáltalán nemzetiségek Franciaországban? A hatvanas évek második feléig joggal állíthatták a francia kormány képviselői, hogy ˝nemzetiségek nálunk nincsenek, tehát nemzetiségi, kisebbségi probléma Franciaországban nem létezik˝. Azóta azonban a korzikai, bretagne-i bombarobbantások, tüntetések, a dél-franciaországi okszitánok kulturális seregszemléi bizonyították: a nemzetiségi kérdés élő-probléma a XX. század utolsó harmadában Franciaországban is. A nagy francia forradalom idején a Francia Királyság 25 millió lakosa közül 6 millió egyáltalán nem, másik 6 millió pedig alig-alig tudott franciául. Ma már majdnem mindenki beszéli az irodalmi franciát és csaknem mindenki franciának is vallja magát. Karsai László könyve ezt a folyamatot, vagyis a nyelvi-kulturális szempontból egységes francia nemzet kialakulásának folyamatát követi végig, keresve egyúttal a magyarázatot arra is, mi okozta, és okozza időnként a nemzetiségi, autonomista mozgalmak fellángolását, bemutatva ezek szervezeteit és ideológiáit. A franciaországi nemzetiségi kérdés történéte a legklasszikusabb polgári ország nemzetiségei beolvadásának, beolvasztásának története. Ez a történet érdekes tanulságokkal szolgálhat a mai kelet-európai olvasók számára is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!