GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Az egykéz

: Az egykéz

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Gazdaságtörténet Magyar történelem Közgazdaság Kereskedelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Amióta az 1931. évi gazdasági válság végigsöpört a világon és nyomában recsegni-ropogni kezdtek győztes és legyőzött országok gazdasági eresztékei, azóta nemcsak nálunk, de minden államban jobb és újabb orvosszereket keresnek a gazdasági élet elméleti és gyakorlati tudósai. Kétségtelen, hogy új helyzet előtt állunk, mint a világháború óta már annyiszor és a megbolygatott gazdasági erők állandó kilengéseket mutatnak. Magyar vonatkozásban esztendők óta a kötött gazdálkodási rend áll az érdeklődés első vonalában és ezzel a kötött gazdálkodási renddel, a szervezett értékesítéssel és az egykézrendszerrel szemben a vélemények ezerfélesége nyilatkozott meg. A fogalmakat még nem sikerült teljesen tisztázni, győztes és legyőzött, több, vagy kevesebb gazdasági szabadsággal dolgozó államokban nap-nap után látjuk, hogy maguk sincsenek száz százalékig tisztában a tennivalókkal. Egyik oldalon a szabadságot, a korlátozások megszüntetését sürgetik és annak minden előnyét felsorakoztatják álláspontjuk igazolására, a másik pillanatban azonban már maguk is védelmi állásba helyezkednek és ugyanarra az útra lépnek, amelyet elméletben a legélesebben kifogásolnak. Hol itt a határ, hol ott a józan belátás, hol van az a felkészült gazdaságpolitikus, vagy gazdasági tudós, aki ellentmondást nem tűrő hangon, a lélekből jövő meggyőződés komoly és felelősségteljes szavaival mutat irányt a jövő gazdasági fejlődése felé, vagy aki határozott formában meri kijelenteni, hogy minden, amit eddig cselekedtünk, helytelen, igazságtalan, oktalan és rossz volt? Amennyire szerény erőnkből telik, ebben a könyvben akarunk választ adni napjaink egyik legtöbbet vitatott, legtöbbet támadott problémájára, arra, hogy mi történt az elmúlt esztendők során a mezőgazdasági értékesítés szervezése, a gazdasági megkötöttségek bevezetése, az egykézrendszer kiépítése terén és hogy az államnak joga volt-e hatalmi befolyását érvényesíteni a gazdasági élet különböző területein. Nehéz időket élünk, egyre újabb és újabb kérdések vetődnek fel és követelnek megnyugtató elintézést. Ezek között előkelő helyet foglal el a kötött gazdálkodás, benne a szervezett értékesítés mai rendje és az egykéz-rendszer. Honnan indultak el ezek a problémák és igazolták-e azokat, akik részint kényszerűségből, részint előrelátásból, részint pedig egy magasabb gondolat szolgálatában keresik a kibontakozás útjait?"

leírás:

A borító elválik a könyvtesttől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!