A könyv az első olyan magyar nyelvű szakmunka, mely átfogóan, az élelmiszeripari vállalatnál dolgozó szakemberek szemszögéből elemzi az élelmiszer-termelés társadalmi-gazdasági feltételrendszerét, a versenyképes élelmiszer-előállító vállalkozás irányításához szükséges menedzsment, marketing- és logisztikai ismereteket, és rendszerezi a termelési folyamat megszervezéséhez kapcsolódó tudnivalókat. A nemzetközi összehasonlításban is párját ritkító mű készítői több ezer szakirodalmi forrás, de mindenekelőtt saját kutatói-tanácsadási és felsőoktatási gyakorlatukra támaszkodva, a mai magyarországi sajátosságok figyelembevételével olyan korszerű monográfiát hoztak létre, mely ötvözi az elméleti megalapozottság és a gyakorlati alkalmazhatóság követelményét. A könyv a legkorszerűbb ismeretekre és módszerekre építve szintetizálja a versenyképes élelmiszer-ipari vállalkozás működéséhez szükséges ismereteket napjaink globalizálódó és integrálódó világában. Az ábrákkal, táblázatokkal gazdagon illusztrált kötet nélkülözhetetlen segédeszköze mindazoknak, akik a mezőgazdasági termékértékesítés, az élelmiszeripari termelés, az élelmiszerek kül- és belkereskedelme, valamint a vendéglátó-ipari és a földművelésügyi szakigazgatás területén dolgoznak.
GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Hajdú Istvánné, Lakner Zoltán: Az élelmiszeripar gazdaságtana
Kiadás:
Budapest, 1999
Kiadó:
Kategóriák:
Gazdaság vegyes Élelmiszeripar
Terjedelem:
569 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
963356283x