GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Az offshore halála

: Az offshore halála

Kiadás:

Budapest, 2010

Kiadó:

HVG Kiadó Rt.

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Jog Közgazdaság Kereskedelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

HVG Könyvek

Terjedelem:

963 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789633040256

tartalom:

"Az első, Magyarországon megjelent olyan összefoglaló mű, amely nem az offshore-céges megoldások vélt előnyeit, hanem épp ellenkezőleg, azok valós veszélyeit, sőt teljes illegalitását mutatja be a jogszabályokkal és a vonatkozó bírósági ítéletekkel együtt.A könyv egyetemi oktatók és multinacionális cégeknél gyakorlatot szerző szakemberek együttműködése révén jött létre, akiknek munkája az első olyan Magyarországon megjelent komplex írás, amely az offshore-céges megoldásoknak nem a vélt előnyeit, hanem - épp ellenkezőleg - használatuk valós veszélyeit, sőt az ilyen cégek használatának teljes illegalitását mutatja be. Mindezt teszi a fejlett OECD-s, ill. Európai Uniós országok gyakorlatát bemutatva, beleértve adóhivatali eljárásukat és bírósági ítélkezésüket is, melyekkel az offshore-ozás gyakorlatát megszüntetésre ítélték. Mivel az ezen eljárásokat megalapozó OECD-s adójog Magyarországon is régóta be van építve a jogrendszerbe, így igen rövid időn belül a magyar hatóságok is eszerint kell, hogy eljárjanak - kötelezően figyelemebevéve például az Európai Közösség Bíróságának vonatkozó ítéleteit. S mivel az offshore-cég az adócsalás bűncselekményét elleplező, majd ezen vagyont már legálisnak láttató befektetői/felhasználói szerepben jelenik meg a gazdaságban, így a pénzmosást is megvalósítják vele tulajdonosai/irányítói. S mivel ebben - a legtöbbször felbújtóként/bűnsegédként segítséget nyújtó bejegyzők, ügyvédek, privátbankárok miatt - a bűnszervezetben elkövetett adócsalás és pénzmosás is elkövetésre kerül, így ez halmazatban akár 16 év büntetési tételt is eredményezhet, már 50 millió Ft elkövetési érték esetén is. Igaz, ezt ma még a hatóságok nem így látják és ezért nem is alkalmazzák. Ám hogy ez miért nem marad így tovább, azt a könyvből részleteiben is megismerheti az Olvasó, mégpedig közérthető módon. Mindezek miatt a könyv "kötelező olvasmány" minden offshore-cég tulajdonosnak, de a bankalkalmazottaknak, ügyvédeknek vagy más szakembereknek is, akik ilyen céggel, vagy annak tulajdonosával ügyfél-kapcsolatba kerültek, vagy olyan munkakörben dolgoznak, ahol a pénzmosásellenes jogszabályok szerint a pénzmosás gyanúját jelenteniük kellene. Sajnos azok is igen kellemetlen helyzetben vannak, akik üzleti partnereiktől elfogadtak valaha offshore-céges számlát, vagy ilyen céggel bármilyen szerződést kötöttek. Ugyanakkor könyvünk megoldást is javasol mindezen súlyos fenyegetettséggel szembesülni kénytelen szereplő számára, amelyet remélhetőleg a legtöbben meg is fogadnak. Ellenkező esetben kénytelenek lesznek a fenti következményekkel is szembesülni, hiszen - a G20-ak szándékai szerint - három éven belül a világ minden országa kiadja az offshore-cég tulajdonosának adatait - beleértve bankszámláját is -, mégpedig a NAV kérése nélkül, automatikusan, sőt akár visszamenőleges hatállyal is... Ám a vég sokkal hamarabb elérkezni látszik, mégpedig onnan, ahonnan senki sem várta. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!