GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Controlling. Elmélet és módszertan

: Controlling. Elmélet és módszertan

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Budapesti Műszaki Főiskola

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Megpróbálok válaszolni a témával kapcsolatos, Önben is felmerülő kérdésekre. Először is: mi az a controlling? A controlling a felsővezetés szintjén érvényesülő koordinációs funkció, amely a vagyont, a likviditást és az eredmény tervezést helyezi a középpontba. A controlling szervezet és funkció sohasem szakítható el a reálfolyamatoktól. A controlling gondolkodásmód, amely nem azonosítható a költségszámítással. A számvitel hagyományos szemléletű információkkal foglalkozik, számára például a rendelés állomány alakulása - mivel számlákon nem jelenik meg - nem elsődleges információ. A controlling eszközeivel terv-tény eltérést vizsgál. A rendelés alakulása, árbevételt és költségeket befolyásoló hatása kiemelt információ, különösen ma, Magyarországon. A controller a menedzser partnere, az eltéréseket mutatja ki, és javaslatot tesz a menedzsmentnek a megfelelő döntések meghozatalára. A controller leggyakrabban a vállalaton belüli vezetői tanácsadó. A szakirodalomban gyakran találkozunk azzal a hasonlattal, hogy a menedzser a felelősséget viselő kapitány, a controller pedig a vállalat kormányosa, akinek feladata: a "siker" (likviditás, profit, hatékonyság) nevű kikötőbe a hajót befuttatni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!