GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Magyar birtokpolitika az európai egyesült államokban. Földviszonyaink útja Moszkvától Brüsszelig

: Magyar birtokpolitika az európai egyesült államokban. Földviszonyaink útja Moszkvától Brüsszelig

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Alterra

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Jog Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

367 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639324493

tartalom:

"Birtokpolitika az Európai Egyesült Államokban...! Már a cím is kifejezi, mi nem egy központosított, a nemzeti szuverenitásunkat feladó Európai unióhoz, hanem az egyenrangú nemzetek Európájához akarunk csatlakozni! A hazai és nemzetközi földviszonyokat több évtizede kutató szerző munkássága nem ismeretlen a szakma és a föld sorsa iránt érdeklődők előtt. új könyve azzal szembesíti az olvasót, hogy adottságaink és az uniós jövőkép alapján mivel válaszoljunk a földkérdés kihívásaira, miután - a polgári földreform történelmi esélyének 1989 utáni "elsikkasztása" miatt - nem a családi gazdaságokkal, hanem a bérmunkát kizsákmányoló nagybirtokrendszerrel érkezünk az EU-ba. A történet- és intézményszociológia, a rendszerkutatás és a nemzetközi összehasonlítás módszerével élő elemzések bizonyítják: az államszocializmus az 1945 előtti, közérdekű, értékalapú birtokpolitikát maga alá temette. 1988-tól pedig földviszonyainkat a nemzetközi tőkehasznosulás elsajátítási magánérdekének alávetett profitközpontú, neoliberális birtokpolitika uralja. Az eredeti tőkefelhalmozás diktátumával és mezőgazdaságunk elsorvasztásával ez csírájában elfojtotta a polgárosodást, modernizáció címén a "szocialista" nagyüzemet leváltva a tőkés nagybirtokot erőszakolja a társadalomra. E folyamat egyben az EU Közös Agrárpolitikájának stratégiáját érvényesíti, amely a kibővült EU-25 keleti térségében a globális agrártőke nagybirtok-rendszerré szerveződését, földtulajdoni monopóliumhoz és - a kvóta-tulajdonnal - gazdálkodói túlsúlyhoz juttatását szolgálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!