GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Sötétben tapogatózva. A világmodellezés első évtizede

Sötétben tapogatózva. A világmodellezés első évtizede

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Gazdaságtörténet Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Napjainkban egyre nagyobb tömegeket foglalkoztat a kérdés: megoldhatók-e a legsúlyosabb világproblémák: a környezetszennyezés, a túlnépesedés, az Észak-Dél ellentét stb. Mi lesz a világ sorsa, van-e kivezető út az önpusztító társadalmi-gazdasági folyamatokból? Abban, hogy ezek a kérdések élesen felvetődhettek és széles nyilvánosságot kaphattak, nagy érdeme van a globális vagy más néven világmodellek készítőinek. A globális modellek hosszú távú, egész világot átfogó modellek, amelyek az elkövetkező évek nagy kérdéseivel foglalkoznak: a növekedés lehetőségei a fejlett és a fejletlen régiókban, e régiók kapcsolata, a világ élelmiszer-termelése, a környezet pusztulása, illetve védelme, egyes anyag- és energiaforrások kimerülése stb. [...] A könyv rendhagyó beszámoló az IIASA hatodik szimpoziumáról, amelyet az addig elkészült hét világmodell elméleti és gyakorlati problémáinak szenteltek. A szerzők az előadások és viták ismertetése helyett színes, élvezetes - a széles olvasóközönség számára is jól érthető - stílusban foglalják össze a globális modellezés első évtizedét. Bonyolult módszerek és számítások ismertetését mellőzve, összegzik a hét világmodell célkitűzéseit, szerkezetét, megoldási javaslatait."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!