GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A dinamikus egyensúly néhány elméleti kérdése

: A dinamikus egyensúly néhány elméleti kérdése

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

433 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963053987x

tartalom:

"A jelenlegi időszakban igen sok ország küzd gazdasági egyensúlya helyreállításának bonyolult követelményeivel. E kérdések gyakorlati vonatkozásairól gyakran hallhatunk, olvashatunk. Kevesebb szó esik azonban az elméleti problémákról, s ha igen, akkor is többnyire mikroökonómiai oldalról. A szerző tanulmánya hiányt pótol e kérdéscsoport elméleti vonatkozásainak makroökonómiai megközelítést-, feldolgozásával. A dinamikus egyensúly fogalmának, maghatározásának tárgyalásán túl részletesen foglalkozik a gazdasági folyamatok kölcsönhatásokon alapuló összefüggés-rendszerével, a társadalmi preferenciákkal, a piac és a verseny jellemzőivel. Áttekinti az egyensúlyt formáló fő kategóriákat, többek között az ármozgásokat, a járadékképződést, a munkaerő és a termelési eszközök szerepét, a pénzkibocsátást, az elvonásokat és a támogatásokat, illetve az inflatórikus folyamatokat. Végül az egyensúlytervezés, valamint az információáramlás problémáit veszi sorra az elméleti szakemberek és egyetemi hallgatók figyelmére méltán számot tartó munka."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!