GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A legújabb kor gazdaságtörténete

: A legújabb kor gazdaságtörténete

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Egyetemes történelem Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A gazdasági kérdések talán sohasem voltak olyan fontosak, mint napjainkban. Az esztendők óta tartó s eddig alig enyhülő válság sokakban megrendítette a hitet a gazdasági életnek az elmúlt század folyamán kialakult rendjében. A békekötések óta nagy gazdasági kísérleteknek vagyunk tanúi. A bolsevista Oroszország megvalósította az államkapitalizmust; a fasiszta Olaszország megrendszabályozta a munkát és termelést; a hitlerista Németország államszocializmus felé halad; az egész művelt világ figyeli Roosevelt amerikai elnök merész kísérletét az állami tervgazdasággal. A vezető nagyhatalmak közül csak Nagy Britannia és Franciaország maradtak továbbra is hűek a múlt században kipróbált gazdasági módszerekhez és elvekhez, s gazdasági kérdéseiket megoldották forradalmi újítások nélkül. Tagadhatatlan, hogy az úgynevezett kapitalista gazdasági rend nagy harcát vívja és válságának súlyos napjait éli. Épp ezért lehetetlen, hogy művelt ember ne irányítsa fokozottabb mértékben figyelmét a nagy gazdasági kérdések felé. Ez indított arra, hogy a legújabb kor közgazdaságtörténetét rövidre összefoglalva a művelt magyar közönség számára megírjam." (Balla Antal)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!