GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Az archaikus társadalom és a gazdasági szemlélet

: Az archaikus társadalom és a gazdasági szemlélet

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudományi Könyvtár

Terjedelem:

485 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632803817

tartalom:

Polányi Károly a Galilei-kör tagjaként aktív szerepet játszott az első világháború utáni magyar forradalmi mozgalomban, majd az emigrációban vált századunk egyik legnagyobb hatású gazdaságtöténészévé. Írásaiban szenvedélyesen és gazdag tényanyag alapján száll szembe a "tiszta közgazdaságtan" művelőinek apologetikus nézeteivel, s egyik megalapítója a "gazdasági antropológiának". A gazdasági jelenséget társadalmi, intézményes feltételeikkel együtt vizsgálja, kimutatva a polgári közgazdaságtan által "időtlennek" tekintett kategóriák (piac, pénz stb.) történelmi feltételezettségét. Úttörőket a primitív gazdasági rendszerrel kapcsolatos vizsgálódásai. Elemzéseiben számos vitatható mozzanat is található, marxizmus-értelmezése sem mentes a félreértésektől, de erkölcsi nagysága és tudományos tisztessége alapján mindenképpen a század jelentős társadalomtudósai között tartjuk számon.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!