TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Bevezetés a földtanba

: Bevezetés a földtanba

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Tankönyv Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

304 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A földtan vagy geológia a Földünket felépítő anyagokat, a Föld szerkezetét, folyamatait és történetét tanulmányozza. Gyakorlati fontossága érthetővé válik, ha arra gondolunk, hogy az ember milyen mértékben függ a Föld által nyújtott energiaforrásoktól, ipari nyersanyagoktól, az édesvíztől, a talajtól, továbbá a Föld anyagának és szerkezetének olyan adottságaitól, melyek az épületalapozás, városfejlesztés, közút-, és alagútépítés munkálatait közvetlenül befolyásolják vagy meghatározzák. A Földdel kapcsolatos jelenségek magukban foglalják a fizika, kémia és a biológia törvényszerűségeit, így a földtan feltételezi a fenti alapvető természettudományok ismeretét. A földtani ismeretszerzés azonban majdnem kizárólag megfigyelés útján történik, a kísérletek szerepe elhanyagolható...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!