TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Kőzetek és ásványok. Képes kalauz

: Kőzetek és ásványok. Képes kalauz

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Park Kiadó

Kategóriák:

Geológia Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

63 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9639037044

tartalom:

"A tudományos igényű szöveg világos magyarázatot ad arra, hogy a kőzetek és ásványok sokféle alakja és színe miként függ a kémiai összetételtől (a kis mennyiségben jelen lévő króm okozza például a rubin vörös, illetve a smaragd zöld színét), és hogyan befolyásolja a kristályok alakját a keletkezés helye. Az előfordulási helyeket nagy odafigyeléssel vettük számba. A gyűjtők talán fel tudnak keresni közülük néhányat, de az is elképzelhető, hogy új terepet találnak maguknak, ahol megérthetik, hogyan alakultak ki a kőzetek és az ásványok, s egyik helyen miért fordul elő több kristály, mint a másikon. Ezen ismeretek birtokában, valamint a könyvben található sok színes felvétel segítségével az olvasó talán képes lesz felismerni a legjelentősebb ásványokat. Bemutatunk néhány egyszerű módszert, melyek segítségével már a terepen azonosíthatjuk az adott ásványt, továbbá közreadunk néhány jó tanácsot a gyűjtéssel, illetve az ásványtárolással kapcsolatban. A természet alkotásait csak akkor értjük meg és értékeljük igazán, ha van elég képzelőerőnk. Ez az olvasmányos könyv egy csodálatos világba vezet be bennünket."

leírás:

A könyv mérete: 25 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!