TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Öntözött területek talajtérképezése

, : Öntözött területek talajtérképezése

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Országos Mezőgazdasági Minőségvizsgáló Intézet

Kategóriák:

Geológia Vízügy Mezőgazdaság általában

Sorozat:

OMMI Kiadványai

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Az öntözési tudományág az utóbbi 15 évben alakult ki hazánkban. Éppen ezért nagy öröm egy-egy tudományos igénnyel megírt új mű megjelenése. E munkának különös jelentőséget az ad, hogy olyan metodikai kérdéseket dolgoz fel, amelyek jelentős segítséget adnak úgy a gyakorlati öntözésben dolgozó mérnökök, mint a kutatómunkában, vagy a laboratóriumokban tevékenykedők számára. Rendkívül fontos, hogy a munkában a talajok fizikai állapota, ennek változása és vizsgálati módszerei széles körben ismertté válnak. Túlnő a munka az egyes fizikai állapotok ismertetésén. Az egyes jelenségek értelmezését végzi el, szakavatottan jól definiálja az egyes kifejezéseket. Ismerteti az egyes mérőműszerek alkalmazását, sőt felhívja a figyelmet az egyes mérőeszközök hiányosságaira is.
Nagy értéke a munkának, hogy a különböző módszerek ismertetése mellett a szerzők nagy tapasztalatukat írják le és kifejtik véleményüket világos stílusban, érthető szakmai biztonsággal. Felhívja olyan műszerek alkalmazására, mérési módokra a figyelmet, amelyet hazánkban eddig nem alkalmaztak. Nagyon jól foglalja össze a talajok vízvezető, vízáteresztő képességét, vizsgálja a különböző öntözési módok hatását a talajok sóforgalmára és ebből széles körű elméleti ismeretek alapján a gyakorlat tennivalóira is felhívja a figyelmet. Sokat kell tennünk annak érdekében, hogy öntözési tudásunkat megalapozzuk, kutatási munkánkban új és tökéletesített vizsgálati módszereket használjunk, ezekhez ad kiváló segítséget e könyv. Üzemi gyakorlatban a vizsgálatokkal alátámasztott törvényszerűségek a kérdések mélyebb megismerését teszik lehetővé.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!