"Ajánljuk: az élelmiszeripar gyakorlati szakembereinek; a szakmát tanuló diákoknak; minden érdeklődő Olvasónak!
A gépek kiválaszthatók: A könyv nem kész gyártóvonalakat ismertet – amelyek állandóan változnak az újabb technológiák eredményeképpen –, hanem ezek összetevőit: az egyes műveleteket megvalósító gépeket. Megfelelő szakmai ismeretek birtokában a különböző konstrukciójú gépek közül ki lehet választani az adott célra legalkalmasabbat, sőt optimális gyártóvonal állítható össze belőlük.
A fejezetek tartalma: Az egyes fejezetek hasonlóképpen épülnek fel. Először az adott művelet meghatározására kerül sor, majd a fizikai törvényszerűségek leírására, számításra alkalmas összefüggések segítségével. Az egységek az SI mértékegységeknek megfelelően szerepelnek. Ezek után a témához tartozó gépek ismertetése következik. A műszaki ábrák a szöveges leírással összhangban a működés megértését segítik.
A könyv vezérfonala: a konzervgyártás: A szerzők a gépek ismertetésekor a konzervgyártás folyamatát veszik alapul. Egymás után következnek a nyersanyag betakarítást és előkészítést, a gyártást, a tartósítást, valamint a készáru elkészítését szolgáló gépek. A gyártáshoz kapcsolódó műveletek, így a folyadékszállítás és az anyagmozgatás, majd a konzerviparban használatos mérőműszerek tárgyalása teszik teljessé a könyvet."
MŰSZAKI / Gépészet kategória termékei
A betakarítástól a csomagolásig. A konzervgyártás műveleteinek gépei
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1980
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
366 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632310195