Az ehető gombákkal - különleges íz- és zamatanyagaik révén - igen változatossá tehetjük étrendünket. Számos régi adat is bizonyítja, hogy fogyasztásuk szinte egyidős az emberiséggel. Fehérjetartalmuk és tápértékük közel áll a húsokéhoz, ezenkívül zsírokban, szénhidrátokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is igen gazdagok. A gomba iránti szükségletet már régóta nem lehet a bizonytalan gyűjtésből fedezni, érthető tehát, hogy évszázadok óta kísérleteznek termesztésbe vonásával. Ezt a törekvést csak a közelmúlt eredményei, a régi és új tapasztalatok alapján kialakított technológia koronázta sikerrel. A szerzők a műben felsorakoztatják és elemzik a termesztés valamennyi buktatóját és tudnivalóját a gazdaságosság és a nagyobb termésátlag tükrében. A könyv második, alaposan átdolgozott és kibővített kiadásával a gazdaságos termést garantáló, kiforrott, hagyományos és korszerű nagyüzemi technológiák közreadásával segítséget kívánunk nyújtani a kezdő és gyakorló gombatermesztők eredményes munkájához.
MEZŐGAZDASÁG / Gombászat kategória termékei
Gombatermesztés
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1979
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
239 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632300246