FÖLDRAJZ / Görögország kategória termékei
A klasszikus görög világ

: A klasszikus görög világ

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Görögország Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A múlt születése

Terjedelem:

154 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632077334

tartalom:

A görög világ az i. e. 5-4. században, a klasszikus korban Hispániától Szíriáig, Dél-Oroszországtól a líbiai partig terjed; a következő, hellenisztikus korban kelet felé Indiáig, dél felé Szudánig ért el. De csak az Égei-tenger vidéke - Görögország, a görög szigetek és a törökországi part - idézi fel bennünk a görög kultúra legnagyszerűbb korszakát és legfényesebb teljesítményeit... Amikor a jelenkori látogató megpillantja a szunioni hegyfokon épült templomot vagy a pergamoni domboldalba vágott hatalmas színházat, csak csodálhatja, milyen rendkívüli érzékkel illesztették a régi görögök épületeiket a természeti környezetbe. De mindenekelőtt tudatára ébred a történelemnek. Ez a könyv nyomon követi a régészet fejlődését az évszázadok során, és nagy vonásokban felvázolja a görög életnek azt a képét, amely a régiségbúvárok és régészek munkája nyomán alakult ki. Ez a kép számos tekintetben még befejezetlen: sokat tudunk például a klasszikus kori Athénról, de nagyon keveset olyan fontos városokról, mint Büzantion vagy a hellenisztikus kori Antiokheia. De minden év új ismereteket hoz. Ezek megviláítják a lakásviszonyokat, a kereskedelem formáit vagy a mezőgazdasági módszereket, hozzájárulhatnak egy atléta pályájának megrajzolásához, egy templom keletkezési idejének vagy egy déloszi gipszöntvénykészítő munkabérének kiszámításához. Bármilyen legyen is az ismeret, újabb kis lépés a görög világ megértése felé.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!