"Szép, értékes, ízletes gyümölcsöt már tudunk termelni, de a szedés, osztályozás, tárolás, csomagolás terén még sok a tanulnivalónk. Napfényünkkel a nyugati gyümölcs nem versenyezhet, a zamat- és íz-anyagok azonban ma már nem elegendők a békés - de azért sokszor éles - gazdasági verseny megnyeréséhez. Ízléses kiállításban, egyenletes, hibátlan, fajtaazonos árut kell juttatnunk forgalmazó szerveken át a fogyasztó asztalára. S az ehhez szükséges munkákat olcsón, gazdaságosan kell elvégeznünk. Az ehhez vezető út: korszerű technológia, új munkaszervezési módszerek, maximális gépesítettség - gépek a betakarításhoz, az osztályozáshoz, az áru mozgatásához. Ezen kívül az is szükséges, hogy tisztában legyünk azokkal a biológiai folyamatokkal, amelyek a gyümölcsben végbemennek az érés kezdetétől a tároláson át a fogyasztásig. Gyümölcstermelésünk és forgalmazásunk irányító szakemberei kezébe első ízben sikerült adnunk egy olyan átfogó, összefoglaló művet, amelyik mindezekre a kérdésekre tudományos megalapozottságú gyakorlati választ ad."
MEZŐGAZDASÁG / Gyümölcstermesztés kategória termékei
A gyümölcs útja a fától a fogyasztóig. A gyümölcsszedés és árufeldolgozás nagyüzemi technológiája és szervezése
Szerző:
Mohácsy Mátyás Peregi Sándor Tomcsányi Pál
Kiadás:
Budapest, 1963
Kiadó:
Kategóriák:
Gyümölcstermesztés Növénytermesztés Mezőgazdaság általában Élelmiszeripar
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
298 p.
Kötésmód:
egészvászon