"Ahogy a legjobb szakács sem nélkülözheti a szakácskönyvet, úgy az igényes horgász sem lehet meg a HORGÁSZCSALIK című halgasztronómiai receptkönyv nélkül. A halak szakácskönyve. Ezt a címet is adhattuk volna dr. Serfőző András és dr. Szentpéteri József most megjelenő munkájának. Rovarok, csúszómászók, csigák, kagylók, halak, felvágottak és tésztafélék szerepelnek a címszavak alapján összeállítható étlapon, desszertként pedig sajt vagy gyümölcs kínálható - persze kinek-kinek ízlése szerint. - Hol és hogyan szerezzük be az alapanyagokat? - Hogyan tároljuk és őrizzük meg frissességét? - Miből készítsük az "előételt" - az etetőanyagot? Többek közt e kérdésekre is választ ad a könyv, sőt még a ,,terítéshez" is kapunk jó tanácsokat: ezt ilyen horoggal tálaljuk, azt olyan ólommal juttassuk az éhes vendéghez, amazt pedig ilyen "mézesmadzagon" húzzuk el a damilszaggató kapitális hal orra előtt. Régi hiányt pótol, s a MOHOSZ-szal közösen gondozott sorozat eddig megjelent köteteit jól egészíti ki ez a kezdő és gyakorlott horgászok számára egyaránt nélkülözhetetlen mű. Az eligazodást a könyv logikus szerkezete, a jobb megértést pedig mintegy félszáz ábra segíti."
MEZŐGAZDASÁG / Halászat-horgászat kategória termékei
Serfőző András, Szentpéteri József: Horgászcsalik
Kiadás:
Budapest, 1990
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
112 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9632340825