MEZŐGAZDASÁG / Halászat-horgászat kategória termékei
Változó Balaton. Élet a vízben és a parton

: Változó Balaton. Élet a vízben és a parton

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Natura

Kategóriák:

Halászat-horgászat Helytörténet Ornitológia Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632330897

tartalom:

"Gyerekkoromat egy hollandiai kisvárosban, Utrechtben töltöttem. Édesapám ott dolgozott az egyetemen, ott laktak a barátaim és álmomban sem gondoltam, hogy valaha is másutt fogok élni. Édesapámat 1929-ben felkérték, hogy vállalja el a tihanyi Magyar Biológiai Kutatóintézet Balatoni Osztályának irányítását. Gyorsan döntött. Azt mondotta, hazamegyünk, még ha anyagilag hátrányosabb helyzetbe kerülünk is. Azt akarta, hogy a fiából magyar ember legyen. Én csak annyit tudtam Tihanyról, hogy egy nagy tó, a Balaton partján van. Az intézetet valamiféle cölöpépítménynek képzeletem a tó mellett, ahol szomorú sors vár rám, hiányozni fog a város, hiányozni fognak a barátaim. Nehéz szívvel jöttem haza. Egy borongós, ködös novemberi napon reggel fél nyolckor indult a vonat a Keleti pályaudvarról, és majdnem dél volt, amikor megállt Aszófő-Tihany állomáson. Onnan kocsi vitt Tihanyba. Egész úton olyan köd volt, hogy a Balatonnak még a partja sem látszott. Amikor bekanyarodtunk a tihanyi mólónál, az intézet felé, egy hajó körvonalai sejlettek fel. A hajó nagyot dudált, majd eltűnt a ködben. Ez volt az utolsó őszi hajójárat, és ettől kezdve májusig megszűnt a hajóforgalom a Balatonon. Autóbusznak még híre-hamva sem volt, így Balatonfüredre is csak gyalog vagy taxival lehetett átjutni. Hamarosan megszoktam, sőt egyre inkább megszerettem Tihanyt és a Balatont. Már gyermekfejjel célul tűztem ki, hogy olyan pályát választok, ami lehetővé teszi azt, hogy itt éljek. Vágyam teljesült, ma már több mint fél évszázada itt élek, évtizedek óta dolgozom a Balaton mellett, annak megismeréséért és jövőjéért. " Entz Géza

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!