TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A nép oltárára. Írások, előadások, vallomások

: A nép oltárára. Írások, előadások, vallomások

Kiadás:

Kunmadaras, 1996

Kiadó:

Polgármesteri Hivatal

Kategóriák:

Helytörténet Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

34 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

˝Ez esztendő kezdetén, a millecentenáriumi év elején beszélgettem nagyközségünk református lelkipásztorával, aki részletesen szólt a tervezett programokról és alkalmakról. Örömmel állapíthatom meg, hogy azóta megvolt a Magyarok Világszövetségének IV. Világkongresszusa, és mire megjelenik e kiadványunk, megvalósul a Magyar Reformátusok III. Világtalálkozójának fő ünnepsége. A nagy eseményekkel párhuzamosan a különböző települések is emlékeznek és ünnepelnek, hogy megvalósuljon Arany János óhaja: "Légy hű, s bízzál jövődbe, nemzetem". Községi-egyházi csoport zarándokolt el a Vereczkei-szoroshoz és az ópusztaszeri történeti emlékparkba, készen van a terv, hogy küldöttség megy az erdélyi ünnepségekre. Ezek után - szerény keretek között - nagyközségünk is megemlékezést tart a református templomban. Erre az alkalomra, az 1100 esztendőre emlékezve jelenik meg ez a kiadványunk. A kötet szerzője, Dr. Ötvös László kutatólelkész, a Nagykunságért-díjas közíró több önálló kötetet publikált eddig, amelyek közül hét nagyközségünknek - a régi mezővárosnak - az egyházával, történetével és irodalmi-néprajzi emlékeivel foglalkozik. Ez a megjelent kötetünk azt vizsgálja, abból ad ízelítőt, hogy a bibliai keresztyén-tanítás miképpen segítette népünket, a nagykunsági és madarasi lakosokat történetük során sorsdöntő küzdelmeikben. Szívesen ajánlom tehát a kötetet községünk elöljáróinak és lakosainak, a jászkun települések és testvérvárosok polgárainak, valamint minden magyar barátunknak. (Dr. Kemecsi Imre polgármester)˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!