TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Göcsej

: Göcsej

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

295 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632820053

tartalom:

Göcsej néprajzáról századunk elején jelent meg utoljára átfogó mű Gönczi Ferenc tollából. Bíró Friderika is bőven merít ebből az alapvető forrásból, az ő monográfiája azonban, érthetően, tartalmilag és módszertanilag többet mond annál. Összefoglalja mindazokat a tudományos eredményeket, amelyeket a század eleje óta a régészet, néprajz, történet- és nyelvtudomány Göcsejről és vidékéről feltárt. Felrajzolja a tájegység középkori kialakulását és fejlődését, a történetiség jegyében és szellemében elemzi Göcsej társadalmát, a levéltári források alapján pedig rekonstruálja a nagyszámú kisnemesi réteg és a jobbágyparaszti társadalom 18-19. századi életformáját. A hagyományos paraszti gazdálkodást és életmódot is történeti folyamatában törekszik bemutatni, és megkísérli életre kelteni azokat a nagy horderejű és messze ható változásokat, amelyek Göcsej tradicionális paraszti kultúráját meghatározták, illetve e kultúra felbomlásához vezettek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!