TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Pannonia Hungarica Antiqua

Pannonia Hungarica Antiqua

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Archaeolingua Alapítvány

Kategóriák:

Helytörténet Régészet Útikönyv Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Itinerarium Hungaricum

Terjedelem:

121 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638046112

tartalom:

˝Magyarország műemlékeinek megismerését számos könyv és kiadvány segíti. Az Itinerarium Hungaricom vállalkozása is e nemes hagyomány megbecsülését kívánja szolgálni azzal, hogy vezérfonalat nyújt a múlt emlékeit az átlagosnál mélyebben megismerni vágyó érdeklődőknek. Az ICOMOS, a Műemlékek és Történeti Együttesek Nemzetközi Tanácsának Nemzeti Bizottsága, illetve az ennek keretében működő Régészeti Műemlékhelyek Szakbizottsága kezdeményezésére született meg a tervezett sorozat első: kötete a Pannonia Hungarica Aantiqua, a hazai római kori épületemlékek, múzeumi kiállítások és kőtárak kalauza. Az útikönyv Pannonia Hungarica topográfiájának és históriájának rövid összefoglalása. Elsőként az Itáliából érkező és az Alpokalján végighúzódó Borostyánkő út menti műemlékekhez kalauzol, majd a vándorlás a Dunát kísérő határőrvidéken, azaz a limes-úton folytatódik, hogy végezetül a Dunántúl belső területein elhelyezkedő lelőhelyeket ismertesse. Minden meglátogatható hely és műemlék leírása kiegészül, a feltárásra és műemléki helyreállításra vonatkozó legfontosabb tudnivalókkal, melyek tüzetesebb megismerését a szakirodalmi tájékoztató szolgálja. A könyv gerincet képező leírásokat helyismereti és történelmi vázlat meg, és a kötet végén szakkifejezések gyűjteménye egészíti ki. A gazdag illusztrációs anyagot alaprajzok, rekonstrukciós rajzok, valamint a színes fényképek alkotják.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!