TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Tiszaigar. Egy tiszántúli falu életrajza, 1744-1944

: Tiszaigar. Egy tiszántúli falu életrajza, 1744-1944

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Mentor-Szanator Kft.

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630485222

tartalom:

˝A Néprajzi Múzeum munkaközössége 1949-ben olyan falumonográfia készítéséhez fogott hozzá, amely egy település történetét néprajzi eszközökkel vizsgálva a kezdetektől eljut egészen a vizsgálat idejének koráig. A munka júniusban indult a Néprajzi Múzeum tizenkét, a Néprajzi Intézet egy munkatársa bevonásával. Balassa Iván 1951-ben az Ethnographia című folyóiratban a következőket írhatta a tiszaigari munkaközösségről: "A kitűzött feladatokat megoldotta, céljait megvalósította, a tiszaigari kiállítás megnyílt, a tiszaigari monográfia elkészült." A gyűjtött anyagból "Tiszaigar, egy proletárfalu története" címmel kiállítás nyílt 1950. december 10-én. A kézirat 1951 decemberében állt kiadásra készen. A megjelenése politikai okok miatt mégis évtizedekre elakadt. Az összegyűlt anyag a Néprajzi Múzeum Adattárába került. [...] 1978-ban, 60. születésnapja évében Kardos László sok mindennel számot vetett. Tiszaigar dolgában az volt az álláspontja: a kézirat elkészítésével, kiadatásával adósa a néprajztudománynak...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!