FÖLDRAJZ / India kategória termékei
Kelet zenéje

: Kelet zenéje

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

India Japán Távol-Kelet Zene Művészettörténet Kína történelme

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633303753

tartalom:

Napjainkban az ún. „világzene” a keleti kultúrák zenéjét is az érdeklődés középpontjába állitotta. Az eredeti források, a nagy ázsiai zenekultúrák évszázados, sőt évezredes múltra visszatekintő hagyományai ennek ellenére szinte ismeretlenek. Bár a nyugati zenetudomány már a század elejétől kezdve nagy érdeklődéssel fordult a kultúrák felé, a magyar közönség mindebből alig szerezhetett információt, mert csak egy-egy részterületre összpontositó szakkönyv jelent meg – franciául, angolul és németül. A hiányzó áttekintő képet rajzolta meg tehát Kárpáti János, a Zeneakadémia tanára e könyvben mindazoknak, akik a „Kelet zenéje” iránt érdeklődnek. A szerző régi keleti irásos dokumentumok, képzőművészeti források, hangzó anyagok tanulságait és saját helyszini kutatásainak eredményeit foglalta össze. Teljességre persze nem törekedhetett, de három jól választott műfaj – a vallásos, a szórakoztató zene, valamint a zenés szinpad – fonalát követve igy is mély ismereteket nyújt Ázsia legfontosabb zenélési formáiról (a táma bibliográfiáját, diszkográfiáját és kislexikonát is közölve).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!